Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Hej Korpvänner!

Vad tiden har gått fort, var tog denna sommar vägen? Men det är i Korpen det händer, vi har mycket på gång och då går tiden fort misstänker jag. I nyhetsbrevet lyfter vi alltid aktuella händelser och viktiga områden att ha koll på. Följer ni Korpen Svenska och vårt nyhetsbrev så har ni bra omvärldsbevakning vad det gäller aktuella Korpen frågor. Ta gärna kontakt med oss angående stöd och utvecklingsfrågor kring er verksamhet. Lovisa vår administratör hjälper gärna till vad det gäller frågor om ekonomi, medlemshantering och mycket annat. Jag som idrottskonsulent kan stödja genom att närvara på styrelsemöten och träffar samt vara ett bollplank kring era frågor, funderingar eller dilemman som ni stöter på. Jag för redan idag dialog med många av våra föreningar och önskar kontakt med fler. Tillsammans är vi starka!

 

Dialogmöten i Stockholm

 Kom igen Småland! Det är viktigt att vi lyfter fram de frågor och funderingar som vi anser viktiga i hos oss och att vi representerar Småland i Stockholm. Korpen Svenska vill genom dialog, delaktighet och inflytande att vi tillsammans ska skapa nya mål och lyfta viktiga frågor att arbeta vidare med som exempelvis Korpens roll i samhället och inom idrottsrörelsen? Utmaningar som att kombinera idealism som professionalism?  Idrotta hela livet? Rekrytera ledare på lokalnivå? Modernisera föreningarna för att möta dagens behov? Den 25- 26 november är det tredje dialogmötet.

http://www.korpen.se/NyhetsbrevKorpen/korpnyttaugusti2/planerademotesplatser?utm_source=Paloma&utm_medium=Newsletter&utm_campaign=Mycket+p%C3%A5+g%C3%A5ng+i+Korpen+i+h%C3%B6st

 

Det förnyade medlemskapet

 I nuvarande stund ser det ut som att vi kommer låta alla medlemmar registrera sig själva i det nya systemet så att det förses med korrekta uppgifter från start. Det som är säkert är att ni som förening behöver lägga upp era aktiviteter i systemet, prissätta dessa och låta era medlemmar anmäla sig till aktiviteterna. I samband med registrering och anmälan genereras fakturor. Ni kommer också kunna skicka inbjudningar och kallelser till era aktiviteter.

Mer information kring det förnyade medlemskapet finns;

Korpens hemsida http://www.korpen.se/verksamhetsstod/ettmedlemskaprattitiden/ 

Bloggen KIT http://www.korpen.se/verksamhetsstod/natverkkorpen/KIT-bloggen

Nyhetsbrev http://newsletter.paloma.se/webversion/default.aspx?cid=13104&mid=434176&emailkey=c0a17c8e-33b5-4f02-9b1c-2817072e767a

 

 

TOPPconvention 2017

TOPPconvention gick av stapeln den 20 augusti i Teleborgshallen och Simhallen i Växjö. Vi slog förra årets antal anmälda 250 stycken och i år hade vi 263 stycken deltagare. Vi fick mycket positiv respons på arrangemanget och våra instruktörer var mycket uppskattade. Genom vår enkät så fick vi mycket information kring vad vi kan tänka på till nästa år. Tack det uppskattades mycket! Vi fortsätter arbetet genom att följa upp och utvärdera ” Lite bättre för varje gång”

Följ oss gärna på vår nya TOPPconvention sida på Facebook https://www.facebook.com/toppconvention/ och håll er även informerade via vår hemsida http://www.toppconvention.se/.

 

Projekt tillsammans

 Projektet Korpen i Småland – TILLSAMMANS fortskrider. Vi har sex föreningar som deltar utifrån sina förutsättningar. Under hösten kommer projektledaren följa upp arbetet med alla ordföranden i föreningen. Vi erbjuder även en utbildning som heter NY i korpen den 9 oktober i Växjö. Vi stöttar även de föreningar som har anställd personal och vi kommer arrangera en nätverksträff för dem den 18 oktober. Mötesplats Småland är också ett arrangemang för att skapa nätverk mellan föreningar. Målen i projektet är;

-       Öka antalet medlemmar i föreningen

-       Rapportera fler lärgruppstimmar

-       Utse föreningskommunikatör och ledarskapare som stöd för utveckling

-       Föryngring och rekryteringsprocessen blir en naturlig del inslag i verksamheten

-       Förbättra föreningarnas ekonomiska förutsättningar

-       Skapa nätverk mellan föreningar

-       Utveckla samverkan mellan föreningar och Smålands SDF

  

Mötesplats Småland

 

Mötesplats Småland är en konferens som Korpen Småland arrangerar i Ronneby för att ge er möjlighet till att nätverka, utbyta kunskap och erfarenhet från andra föreningar i Småland. Vi har inhämtat önskemål om frågor som är viktiga för er. Utifrån det har vi satt ett program som vi kommunicerat ut via mail, post och sociala medier.

Vi kommer att ha workshops på lördagen inom följande områden:

 

-       Marknadsföring och sociala medier

-       Ansökan idrottslyftet, utbyte av nya idéer i dialog med Jonas Blomqvist

-       Rekrytering av nya styrelsemedlemmar och ledare

-       Det gröna och sköna ledarskapet

Vi kommer under söndagen ha dialog och erfarenhetsutbyte

 

-       Lagidrott

-       Gruppträning

-       Ordförandeträff, med inriktning på utökad

samverkan i Småland

-       Hur når vi nya målgrupper och utvecklar vår verksamhet?

Sista anmälan är den 22 september. Skynda er att boka plats!

 

Utbildningar

 Korpen Småland arrangerar utbildningen:

NY I korpen den 9 okt 17.30 – 20.30 i Växjö, se inbjudan

Målgrupp är du som är ny i en styrelse eller ledare i en korpförening

Innehållet i utbildningen är information om korpen, organisation, rutiner och det gröna sköna ledarskapet. Inbjudan har gått ut till alla föreningar via mail.

 

Smålandsidrotten arrangerar utbildningar:

Styrelseweekend den 18-19 nov i Växjö

Plattformen- Barn och ungdom den 14-15 okt i Växjö

Idrotten inkluderar den 18/11 i Växjö

Jämställd idrott- Hur står det till i min förening? Den 28 september i Växjö

 

Läs mer om utbildningarna på deras hemsida http://www.smalandsidrotten.se/

 

På gång i Småland, goda exempel!

 Korpen Växjö arbetar aktivt med att hitta nya vägar till samverkan med landstinget, kommun och företag med fokus på hälsa och motion! De arrangerar olika föreläsningar tillsammans med sina samverkanspartner som i år är; Visma SPCS, FK puls, Dakapo, Futurum IF. Klas Hallberg kommer att föreläsa om att Arbeta mindre - få mer gjort. Kärnan i Klas Hallbergs föreläsning är att prioritera uppgifterna och göra rätt val. Det viktiga är att göra rätt saker än att göra många saker.

 

De har även startat upp grupptränings säsongen med flera nyheter på gång. Mamma Core med fokus på inre muskler och bäckenbottenträning som stärker både mage och rygg. Där mammor som nyligen fått barn kan få stöd att komma i gång med träning på ett säkert sätt.

 

Vi behöver alla inspiration! Berätta vad som händer i er förening, vad som är på gång, vad fungerar bra, nya verksamheter, ett speciellt projekt, lyckade satsningar, hur gjorde ni? Skriv några rader eller ring och berätta. Lyft din egen förening och sprida positiva budskap i Småland. Litet eller stort spelar ingen roll. Hör av dig till Korpen Småland så skriver vi om det här i Nyhetsbrevet.

  

Bästa Korphälsningar!